planning 2019-1

Al een hele tijd willen we graag eens het Noorderlicht  zien. Als er al een kans is om dit vanuit Nederland te zien, stappen we meestal in de auto en zoeken een donker weiland buiten de stad en staan dan een beetje dom in de lucht te kijken om een paar uur later maar weer naar huis te gaan…….

Nu gaan we de kans toch een beetje groter maken. Eerst heb ik me ingelezen op welke plekken de kans wat groter is en dan op welk tijdstip. Zo wie zo is  de beste periode tijdens de nieuwe maan en dan ergens in de buurt van de poolcirkel.

Dus maar op zoek naar een reisje naar de kou, ergens begin februari en dat is gelukt! Op 3 februari vliegen we naar Lapland! We gaan met een begeleide groepsreis op jacht naar het Noorderlicht. De meereizende gids gaat vast zijn uiterste best doen om ons de Aurora Borealis te laten zien.

Omdat het leven niet alleen maar bestaat uit Noorderlicht hebben we ook nog een paar activiteiten op het programma staan: naast een sneeuwscootersafari worden we op sneeuwschoenen mee de wildernis in genomen door een professionele outdoorgids, maken we een huskysafari en gaan we op een rendiersafari.

We verblijven in Sallatunturi, dichtbij de Russische grens in een bungalow met sauna.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.