planning 2020-2

Update juli 2020: Omdat in Amerika de Covid-19 niet onder controle is en het eigenlijk alleen maar verder verspreid hebben we besloten om ook deze reis te annuleren. De campings en hotels zijn geannuleerd, de auto ook, van de Ibis kregen we een voucher, United gaf een voucher voor de seatreservering en op WTC wachten we nog voor een voucher voor de tickets. (is inmiddels geregeld half juli).

Tijdens onze voorjaarsreis zagen we hoeveel loofbomen er stonden in het gebied waar we zaten. Dus bij terugkomst bedachten we dat een herfstreis naar dit gebied ook vast erg mooi zou zijn, omdat je dan de Fall Foliage (Indian Summer) hebt. Al die loofbomen krijgen prachtige geel-rood-bruine kleuren.

Het was toch geen weer om buiten te gaan wandelen dus we besteedden een paar dagen aan het kijken naar de opties. Na 3 verschillende routes is dit het geworden:

we vliegen op Boston en gaan van daaruit een rondje door New England doen.:

New England is een regio in het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten.  Volgens de traditionele definitie omvat deze regio de staten Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont. In het zuidwesten grenst de regio aan de staat New York, die tot de Midden-Atlantische staten wordt gerekend.

De naam is al in gebruik sinds het begin van de koloniale tijd . Het gebied werd gekoloniseerd door een geloofsgroep uit Engeland, de puriteinen, die zich tot doel hadden gesteld een nieuw Jeruzalem te bouwen en hun geloof te verspreiden. Door te verhuizen naar de nieuwe wereld ontkwamen zij ook aan vervolging in Engeland. De inwoners van New England hebben in de VS de bijnaam Yankee.

In de berggebieden van New England komen tot op zo’n 610 m hoofdzakelijk beuken en berken voor. Nog hoger groeien er vooral sparren, zilversparren en pijnbomen. De laagst gelegen bossen bestaan uit essen, esdoorns en berken. In de 19e en begin 20e eeuw zijn er veel bossen gekapt om plaats te maken voor akkerbouw en weidegrond (meestal voor schapen). Maar nu is het tij gekeerd en Vermont bijvoorbeeld, heeft dezer dagen meer bossen dan aan het begin van de 20e eeuw. De bossen van New England zijn heel populair in de herfst, wanneer de bossen verkleuren.

Omdat we toch in de buurt zijn nemen we ook de Niagara Falls mee, dan kan dat ook weer van ons lijstje. Ook staat Acadia NP op de route.

En zo staat dan ook reis nummer 24 23 in de steigers! (de reis van mei ging niet door ivm uitbraak Covid-19 virus)