week 1 2021

Maandag 22 november

Gisteren begonnen de voorbereidingen al: we moesten getest worden. Gelukkig was de uitslag negatief, dus we zijn welkom op de vlucht.

Alle documenten netjes geüpload en toen kregen we groene vinkjes in de app. Ik wordt helemaal gestrest van al die dingen…..en natuurlijk ging niet alles direct op groen want ik had de verkeerde dingen op de foto gezet…je moet dus goed lezen wat waar moet!

Vanochtend nog even een kop koffie gehaald bij mijn hoogzwangere dochter, die helaas inmiddels een beetje overtijd is. Jammer want dan zien we de nieuwe wereldburger op zijn vroegst over 3 weken, maar helaas niets aan te doen en we kunnen facetimen!

Op naar Schiphol en we hebben een mooie kamer aan de achterkant. Ik had vorige week ook al een dinerdate afgesproken. Conny en Benno gaan ook op vakantie, en slapen ook hier, dus gezellig samen gegeten. We hadden ons verheugd op het toetje, een plankje vol met zoetigheden, maar die is van de kaart gehaald. We hebben dus afgesloten met een ander toetje, ook erg lekker.

Deze slideshow vereist JavaScript.

En dan nu nog 1 nachtje slapen, morgen gaan we vliegen, en we hebben er zin in!

Dinsdag 23 november

De wekker ging vroeg, even douchen en om 6 uur zaten we al achter het heerlijke ontbijt van vd Valk. Dee shuttlebus ging om 7.20 en zo stonden we dus al vroeg op het vliegveld. We waren wat vroeger omdat we niets wisten hoe lang alle procedures zouden duren. Van te voren had ik alle nodige documentatie al geüpload en nu hoefden ze alleen nog de negatieve test op papier te zien.  Bij de douane was niets te doen en we waren  overal zo doorheen. Dus werd het wachten bij de Gate. Op zich is het altijd leuk, mensen en vliegtuigjes kijken. Onze dreamliner was mooi op tijd en we vertrokken dus ook op tijd. Het vliegtuig was maar voor iets minder dan de helft vol en we hadden 3 stoelen in de economy plus, heerlijk!

En zo zagen we in de verte Chicago opduiken…

Ook hier was het erg rustig, we hoefden niet te wachten voor de Immigrations en ook de koffers waren er binnen 5 minuten, er was dus zowaar tijd om even buiten een frisse neus te halen en even het mondkapje af te doen.

De volgende vlucht was met een 737-max, mooi toestel, ik schrok even toen hoorde dat we daar mee vlogen, maar ook nu hadden we een prima vlucht. Ook hier weer 3 stoelen met zn tweeen.

En terwijl de zon in de verte nog een laatste gloed liet zien

landden we om half 6 in Las Vegas.

Ook hier ging alles zeer snel en binnen een uur hadden we een mooie Nissan Armada waarmee we naar een zeer blije Larry en Andrea reden.

Al met al was het een goede reis, wel een beetje lang, maar dat hoort en nu eenmaal bij.

Vanaf nu kunnen we gaan genieten van onze vakantie.

Woensdag 24 november

Gisteravond gezellig bijgepraat. Het was 2 jaar geleden dus er was veel te praten. We vielen bijna om toen we op bed gingen maar hebben maar een paar uur geslapen. Albert draait geen nachtdiensten meer dus ik ook niet meer gewend aan slapen op rare tijden. Die heeft dus nu ook last van het tijdverschil.

Om de black friday drukte voor te zijn hebben we besloten om vandaag “even” naar de outlet te rijden om cadeautjes voor de kleinkinderen te kopen. Het is gelukt maar kostte toch wel de nodige tijd, het was best wel druk.

Toen snel weer naar “huis” waar we gezellig met zijn allen hebben geluncht en verder gekletst.

’s avonds nog gedart in de garage, erg leuk!

 

Donderdag 25 november

Ook de afgelopen nacht was weer een kort nachtje, we zitten ook vandaag om even na 5 in de kamer. Maakt niet uit, kopje koffie en genieten van de stralende luchten, geen wolkje te zien!

Om niet de hele dag weer in huis te zitten ben ik met Andrea gaan wandelen in het Floyd Lamb State Park. Albert bleef thuis en ging onze boxen sorteren, niet alles hoeft mee want we gaan niet tentkamperen. De slaapzakken zijn ook gewassen.

Het Floyd Lamb State Park is 830 ha groot en heeft een bron: de Tule Springs, ook zijn er 4 meren. Vroeger lag het echt buiten Las Vegas maar dat is al zo uitgebreid dat het nu aan de buitenrand ligt.

In 1931 werden de wetten in Nevada veranderd. Gokken werd legaal en en de eisen om te scheiden werden aangepast. Terwijl men eerst 6 maanden apart van elkaar moest leven, werd dit veranderd naar 6 weken (in de rest van het land was de verplichte wachttijd 1 jaar)

De divorce ranch was de plek waar je deze 6 weken wachttijd moest doorbrengen. Je kon hier zwemmen, vissen, paardrijden en heerlijk eten. De mannen bleven thuis om te werken en de vrouwen zaten op de divorce ranch.  Blijkbaar was het zo ontspannend, dat niet elke scheiding doorging, ook gebeurde het wel dat het huwelijk zo’n boost kreeg, dat ze getrouwd bleven.

In 1970 veranderden de wetten zo dat je kon scheiden zonder allerlei eisen en wachttijden. De divorce Ranch was toen niet meer nodig. Er staan nog wel een boel historische gebouwen.Gelukkig zijn de gebouwen wel bewaard gebleven.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na een heerlijke wandeling moesten we weer naar huis, want er kwamen gasten voor het Thanksgiving diner en de Turkey moest nog in de oven.

We hadden een lekker diner met leuke gesprekken, erg geslaagd!

De avond hebben we weer afgesloten met een potje darten.

Vrijdag 26 november

De nacht was een beetje onrustig na een appje van dochterlief gisteravond, telefoon en bril maar naast me neergelegd en dan slaap je toch anders….Toen we vanochtend vroeg wakker werden was het toch loos alarm dus we wachten maar weer verder…

Ik ben met Andrea in de ochtend toch maar even wezen shoppen, we hebben niet veel gekocht, er waren niet veel koopjes.

Toen naar huis en de heren wilden nog even naar de Costco, een soort groothandel voor consumenten. Maar weer de auto in en eerst geluncht bij een italiaan, let vooral op het aantal televisies die er hangen

en toen naar de Costco en daar rondgesnuisd. We halen hier altijd Starbucks koffie voor thuis en ook de Airborntabletjes waren op.

De heren waren moe dus die hebben we weer naar huis gebracht en samen met Andrea deden we nog een laatste bezoek aan een winkel, want er moest nog gegeten worden..ik verbaas me elke keer weer over de grootte van de winkel en het aanbod

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na het eten hebben we nog 1 kort ritje gemaakt, onderweg zag je hier en daar al tuinen vol met kerstversiering

De avond hebben we afgesloten in de Jacuzzi, heerlijk in het warme water kijken naar de sterren (ook een paar vallende sterren).

Morgen gaan we aan de rit. Over 2 weken zijn we weer terug in Las Vegas.

Zaterdag 27 november

Vanochtend hebben we de auto ingepakt en afscheid genomen van Larry en Andrea. Over 2 weken zijn we terug en gaan we nog wat leuke dingen doen…

De reis van vandaag ging naar Williams. Een rit van 4 uurtjes dachten we. Onderweg wat Mexicanen die schroot mee naar huis nemen

In Kingman deden we een paar boodschappen en verder maar weer. Helaas duurde dat maar even en toen stonden we in de file! We zagen aan de overkant gestopte vrachtwagen en mensen die door de middenberm liepen. Even later kwamen er zwaailichten langs en ook de heli landde

En als je de heli ziet, dan weet je ook dat dit wel even gaat duren. Die landen hier namelijk gewoon op de Interstate. En jawel, na iets meer dan een uur vertrok de heli weer en mochten we weer rijden. We zagen even later een truck die op de zijkant lag.

Tegen half 5 waren we in Williams, we hebben een cabin op de KOA.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Toen op naar Williams, er is vandaag een Christmas Parade. Het was er ontzettend druk, niet echt fijn, en de mondmaskers werden ook niet echt gedragen. We zochten dus een plekje buiten de drukte, ook hebben we daar maar gegeten want er was geen tijd om ook nog te koken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De laatste foto is die met Santa Claus, dat is altijd de laatste wagen. Ze hadden goed hun best gedaan en alles zag er heel leuk uit!

We keken ook nog even bij de kerstboom, die ook vandaag is ontstoken

en op de terugweg richting auto liepen we hier nog tegenaan, deze mensen hebben vast een leuke stroomrekening

Hierna terug naar onze cabin, we hebben nog even buiten gezeten met een kampvuur, maar het is behoorlijk koud. Ook zie je hier erg veel sterren, en we ontdekten de Milky Way ( nou ja, niet echt, want we zijn daar zelf ook onderdeel van, dus we zagen er maar een deel van).

Hopen dat we morgen wat beter opschieten want dan hebben we een reis van 6 uur voor de boeg!

Zondag 28 november

Na een prima nacht was het ontbijten, even met dochter facetimen en toen aan de rit. We moesten bijna 600 km.

Hier en daar passeerden we overblijfselen van de route 66, wat lastig om vanuit de auto te fotograferen maar je kan niet overal stoppen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

we maakten wel een koffiestop in Winslow, even een foto maken op de corner

Even verderop vind je de kleinste kerk van de motherroad

En aan de overkant stond een hele mooie auto

Verder was het de hele dag alleen maar rijden over de I-40.

Tegen een uur of 3 waren we op het einddoel van vandaag: de KOA in Bernalillo. We blijven hier 2 nachten. Weinig foto’s vandaag, internet is zeer traag en de Mifi heeft geen ontvangst.

7 gedachten over “week 1 2021”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.