week 1 2023-1

donderdag 2 maart

We hebben vannacht geslapen bij vd Valk, prima nachtje. Ze hebben de afgelopen tijd nogal verbouwd, er zijn nieuwe restaurants en de menukaart is veranderd, we hebben wel lekker gegeten maar ik mis toch wel het proeverij toetje, en ook de koffie compleet is verdwenen, erg jammer!

Het onbijtbuffet is ook veranderd en die ziet er geweldig uit! Veel keus, mooie opzet en alles lekker…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Om 8 uur namen we de bus naar het vliegveld. Deze keer reizen we toch maar weer met koffers, dus die moesten we inchecken. Lopen we naar binnen, staat er toch een rij!!! Echt wel honderden mensen. Gelukkig was dat de rij voor de incheckbalies van TUI, arme mensen. Voor de balie van BA stond praktisch niemand, ik moest de Esta’s nog even laten zien en toen mochten we verder. Door de veiligheidcontrole ging ook vrij snel, wel wilden ze weer even kijken wat er allemaal inzat…muntjes…kabeltjes, enz. Toen door naar de paspoortcontrole, daar was wel een wachtrij want de automatische poortjes lagen in storing. We hadden tijd genoeg maar voor mensen die wat laat waren heeft dit vast gemiste vluchten opgeleverd.

Shag gekocht en naar de Gate: D29. Ik had mn stapjes voor vandaag nog niet bij elkaar dus heb even gewandeld op de D pier. Overal was het druk, de paspoortcontrole voor binnenkomende mensen lag ook plat dus daar stond ook een erg grote rij…Het gaat allemaal nog niet echt lekker op Schiphol!

De vlucht voor ons liep fikse vertraging op, mensen die met de KLM naar Londen gingen stonden bij BA en de mensen voor BA stonden bij de KLM op D14. Die moesten dus rennend onze kant op. Lezen is ook een kunst zullen we maar denken. Het staat zo goed op de borden……Na 20 minuten misten ze nog steeds 11 mensen, die stonden waarschijnlijk voor de paspoortcontrole. Dus die vlucht ging 40 minuten te laat weg. Onze vlucht ging gelukkig wel op tijd, maar een beetje vertraging was niet zo erg geweest, we hadden een overstap van meer dan 4 uur.

Op Londen even heerlijk gegeten, Albert had zich al helemaal verheugd op de Fish and Chips…

Tegen half 3 werd bekend naar welke Gate we moesten, het toestel stond al klaar. Albert heeft 2 weken lang deze vlucht in de gaten gehouden en die had eigenlijk steeds uren vertraging dus we  hoopten op een wondertje…

Het instappen ging wat chaotisch, er waren nogal wat mensen die probeerden voor te dringen, je stapt namelijk in per boardinggroep, ze werden allemaal terug gestuurd maar blokkeerden vervolgens de instappers, best wel vermakelijk. Dit levert dan ook gelijk de vertraging wat op want het schiet niet op. We vertrokken een half uurtje te laat. De vlucht was niet vol, wij hadden stoelen gereserveerd op de bovenste verdieping en dat was volgens mij wel een goede beslissing, er was namelijk veel plek over! Albert ging direct in het midden zitten en had 4 stoelen voor zichzelf, ik ben een paar uur op de rij voor hem gaan liggen, ook lekker 4 stoelen. Het eten was echt lekker en met de drank werd ook niet kinderachtig gedaan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Onderweg was het voor een groot deel bewolkt, erg jammer. Boven Grand Junction werd de bewolking iets dunner, maar niets herkenbaars. We vlogen over Lake Powell en Lake Mead, helaas lag Las Vegas aan de andere kant van het vliegtuig, Na 10,5 uur landden we om 7 uur op Los Angeles. Voor de Immigrations stond bijna niemand, dus dat was een 5 minuten werkje. Ook kwamen de koffers vrij snel. Toen was het even zoeken naar de bus voor Alamo, maar ook dat ging goed. Zo hadden we binnen no time een mooie Jeep Grand Cherokee en reden we naar de overnachtingsplek in Hermosa Beach. Daar ging ons lampje al vrij snel uit!

Vrijdag 3 maart

Na een goede nacht werd ik maar 1x wakker, gewoon de ogen dicht en verder slapen. Dat lukte tot een uur of half 5, toen waren we echt wakker. Koffie gezet, tv aan, even douchen en voordat we het wisten was het half 7, het ontbijt startte om 6 uur dus we konden zo aanvallen. Daarna de koffers in de auto en op weg naar onze tussenstop.

We reden LA uit, en probeerden met wat omrijden buiten de drukte op de snelweg te blijven. Hier en daar zie je hoe hoog de nood is, mensen wonen zelfs langs de Interstate in tentjes

De bergen in de verte waren mooi besneeuwd, er is hier enorm veel sneeuw gevallen de afgelopen weken, sommige wegen zijn zelfs dicht geweest.

De planning was om tegen half 11 bij Andrea’s ouders te zijn, maar….toen ging de weg van 4 banen terug naar 1 baan. Als je dat doet met druk verkeer dan krijg je een enorme file. We hebben dus 2 uur in de file gestaan. Zo was het pas half 1 toen we aankwamen.

We moeten hier eigenlijk maandag weer langs maar omdat de andere kant net zo verloopt gaan we een andere route rijden.

Het weerzien was erg leuk, we beleven een half uurtje en reden toen maar weer verder, hopend dat het vrijdagmiddag verkeer naar Vegas niet al te erg zou zijn!

Gelukkig was het wel druk maar reed het goed door en mooi op tijd reden we Nevada in.

Vanaf de Interstate zagen we nog een toeristentrekker, wat geverfde opgestapelde stenen in de Desert, wat je al niet doet om mensen te trekken…

En daar was dan Las Vegas

Ook hier werd het nog even erg druk, vooral op het stuk wat langs de Strip loopt, maar de chauffeur weet precies hoe hij moet rijden dus voordat we het wisten waren we op de plaats van bestemming.

De rest van de dag was het bijkletsen, het is bijna anderhalf jaar geleden dat we hier waren, dus het was erg gezellig!

zaterdag 4 maart

We waren vroeg wakker, en de dag begroette ons met mooie kleuren

Het was een dag van een beetje aanrommelen, Albert zocht de kampeerspullen even uit en deed die alvast in de auto. Ook reed hij even naar Enterprise want er zat een spijker in een van de voorbanden, hij lekte niet, maar dat wil je ook niet als je onderweg bent. Hij werd doorgestuurd naar de bandenboer, waar het snel opgelost werd.

De hondjes moesten lopen dus ik ben met Andrea mee geweest, wandelen in de buurt van Red Rock.  Met een prachtige achtergrond want er ligt sneeuw in de bergen!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Naar Red Rock zelf kon niet want daar moet je een reservering voor hebben. Maar de omgeving is ook heel erg mooi!

Verder zijn we nog even naar de winkel geweest. Ik had in oktober schoenen gekocht die al na 3 weken gingen scheuren. Ik had 180 dagen om ze terug te brengen dus dat heb ik dan ook maar even gedaan. Het geld komt netjes terug op de Credit Card.

De dag vloog om, mede veroorzaakt door de jetlag, ik ben gewoon wat warrig en heb weinig organisatietalent. Alles gaat op standje langzaam…

In de avond zagen we Venus en Jupiter nog gezellig samen aan de hemel staan.

En tegen 9 uur ben ik maar op bed gekropen omdat ik steeds in slaap viel. Albert volgde om 11 uur.

zondag 5 maart

Vandaag was een echte zondag, we hebben bijna niets gedaan. Gezellig zitten kletsen, de route voor morgen even bekeken want we gaan omrijden om niet weer in dezelfde verkeerschaos terecht te komen als die waar we vrijdag inzaten. Het is een stukje meer rijden maar een paar uur doen over een paar mijl heb ik geen zin in!

Ook moesten we even naar de Walmart voor een paar dingetjes.

Ik heb nog even een pan soep gekookt, dat is wel een uitdaging als je het moet doen met vervangende producten, gelukkig smaakte het prima.

Tegen de avond kwamen wat familieleden van Larry en het was erg gezellig, geen foto’s gemaakt, daar heb ik niet aan gedacht. En ook ging mijn lampje weer vroeg uit, ik kan niet klagen dat ik hier laat op bed kom!

maandag 6 maart

We wilden tegen 8 uur vertrekken maar gisteravond zag Albert dat een aankoop die hij zaterdag deed 4 x was afgeschreven. 3 x van de debit card en 1x van de Credit Card. De eerste drie keer zei het apparaat declined maar blijkbaar werd het wel afgeschreven. De betreffende winkel ging pas om 9 uur open dus daar hebben we toch maar even op gewacht. Het wordt nu uitgezocht.

Dus zo startte onze reis pas om 09.45. We verlieten Las Vegas samen met de Nascar mensen

Een heel stuk ging over wegen die we nog nooit hadden gedaan. Mooie lange stukken maar wel met erg veel dips in de weg!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Even tanken betekent in Californie gewoon NL prijzen!

We maakten vandaag maar weinig stops want door het omrijden was het al bijna 7 uur rijden zonder pauze en we wilden voor het donker werd toch echt op de plek van bestemming zijn.

Wel maakten we een stop bij de Imperial Sand Dunes, mooie plekje, vooral als je een Dune Buggy hebt!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ook zagen we een enorme kalvermesterij met echt duizenden dieren.

en ook onderweg: een trainingscentrum van het leger,  we zagen al een tijdje straaljagers in de lucht, Deze vlogen heel mooi met z’n viertjes.

Hier en daar zagen we ook de poppy’s al bloeien

Tegen 6 uur bereikten we de KOA, net op tijd voordat het donker werd. De zin in koken was helemaal verdwenen dus we hebben Mexicaans gegeten. Op zich was dat een hele onderneming want de supermarkt waar we heen gingen had alleen maar Mexicaanse producten en medewerkers. Er werd geen Engels gesproken. Om het extra leuk te maken bestelden we gewoon iets om mee te nemen en op te eten: een burrito en een taco. De burrito was heerlijk, de taco viel wat tegen, er bleek veel koriander op te zitten, onze eigen schuld want dit was een echte ouderwetse handen en voeten conversatie. We hebben ondanks alles toch lekker gegeten!

Morgen de omgeving van San Diego verkennen…

dinsdag 7 maart

San Diego ligt in het uiterste zuidwesten van Californië, aan de grens met Mexico. De stad telt 1,3 miljoen inwoners en is vooral bekend als industrieel en commercieel centrum. Door het zachte steppeklimaat en de ligging aan de Grote Oceaan is San Diego een druk bezochte badplaats. Bekende trekpleisters zijn SeaWorld San Diego, de San Diego Zoo en Balboa Park.

San Diego heeft een zeer goede natuurlijke haven en is mede hierom een belangrijke uitvalsbasis voor de Amerikaanse marine aan de Amerikaanse westkust. De stad is met Coronado verbonden via de 3407 meter lange San Diego-Coronado Bridge die in 1969 werd geopend. San Diego is ook bekend om de ruimtevaartindustrie en de gerespecteerde Universiteit van Californië – San Diego (UCSD), die eigenlijk ten noorden van de stad San Diego in La Jolla ligt. Een andere openbare universiteit in San Diego is de San Diego State University (SDSU).

De gemeente San Diego grenst direct aan Mexico en de gemeente Tijuana, de op zes na grootste stad van Mexico met 1,3 miljoen inwoners. De stadscentra liggen 28 km uit elkaar. Er is een tramlijn van het centrum van San Diego naar de grensovergang, ’s werelds drukste, in de buurt van San Ysidro. De grensovergang op de snelweg heeft 30 rijstroken.

Ik bereid de reizen meestal vrij goed voor en er is nogal wat keuze in dingen die je hier kan doen. Seaworld viel al van te voren af, ik vind het houden van dolfijnen en Orca’s niet meer van deze tijd en ga zeker niet meebetalen aan het in stand houden van deze martelingen. Ook de dierentuin vind ik wat dubbel, dus dat gaan we ook niet doen.

De 59 drive vindt Albert wat teveel van het goede, het verkeer is hier erg druk en dan ziet hij praktisch niets.

Eerst zijn we naar het uiterste stukje Amerika in het zuidwesten gereden, echt de laatste afslag in de USA.

Je ziet Mexico (Tijuana) in de nabijheid liggen. Geen mooie foto, want het was er rokerig!

We deden een paar boodschapjes in de Outlet en reden toen weer noordwaarts met als einddoel Point Loma en Cabrillo National Monument

Je ziet vanaf Cabrillo Nat. Monument de skyline van San Diego en het Naval Station North Island

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het oude Point Loma Lighthouse is het hoogste punt in het park sinds 1855. De vuurtoren werd gesloten in 1891 omdat hij vaak niet zichtbaar was door mist en lage wolken.

Je ziet hier trouwens erg goed hoe de wind waait, de bomen groeien 1 kant op

In het gebied zijn verder nog overblijfselen te zien van de verdediging van de USA tijdens WW2, het zijn vooral de uitkijkpunten ( bunkers) die bewaard zijn gebleven.

Verder bezochten we Point Loma. Hier zijn tide pools

Deze slideshow vereist JavaScript.

Als je goed kijkt dan zie je onder de kleine schelpjes pootjes van een krabje. ook vond ik het best bijzonder dat er echt perfect ronde pools zijn in de rotsen.

Ook vlogen er veel pelikanen rond

En er was een red tailed hawk op zoek naar wat te eten

Genoeg te zien dus….

Op de terugweg maakten we nog even een stop bij de militaire begraafplaats, Fort Rosecrans National Cemetary, erg mooi gelegen en zoals altijd perfect onderhouden! Meer dan 101.000 mensen hebben hier hun laatste rustplaats.

En toen was de dag eigenlijk al weer om! Even eten gehaald en ons verbaasd over wat er allemaal achter het glas zit. Waarschijnlijk wordt hier erg veel gejat en heeft men de meest gewilde artikelen maar achter glas gedaan, We misten een zaklantaarn en die zat dus achter glas, maar ook alle make-up zit achter glas. Je staat dus overal te wachten tot men het artikel voor je pakt en in een beveiligde doos doet die er dan bij de kassa pas weer af gaat…we kopen dus zo weinig mogelijk hier.

Albert kookte, zoals gewoonlijk, en op deze KOA is dat geen straf, er is een hele keuken voor de kampeerders!

Het eten was trouwens erg lekker, morgen mag hij weer koken…

woensdag 8 maart

Vanochtend eerst gewacht totdat de spits een beetje over was, het is hier ontzettend druk op de wegen en je staat voortdurend in de file.

Tegen 10 uur vertrokken we dan maar, naar Torrey Pines State Beach & Reserve. De naam Torrey Pine komt van de Torrey-den, een  zeldzame dennensoort die ernstig bedreigd is en alleen groeit in de kustgebieden van San Diego County en op Santa Rosa Island, voor de kust van Santa Barbara.

eerst een stukje lopen langs de Beach

En toen de berg op en daar weer een stukje gelopen. We hadden niet veel later moeten komen want de parkings waren zo goed als vol! Het uitzicht was erg mooi.

Je kan wel merken dat je hier bij een Naval Base zit, de hele dag vliegen er straaljagers en heli’s over.

Sommige cactussen bloeien al…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Toen moesten we weer een stukje zuidwaarts, naar La Jolla. Je kan hier Seals en Sea-lions zien, dat leek me wel leuk!

Wij dus weer op zoek naar een plekje om de auto te parkeren, dat is wel een dingetje als het zo druk is. Maar met even wachten lukte het toch!

Je loopt dan de trap af en bent helemaal verrukt omdat er 4 beesten op een rots liggen…fotomomentje!

Ook stond er netjes een bordje met wat het verschil is tussen beide soorten

Ik vond het wel behoorlijk ruiken voor een paar van die beesten….maar oke, nog maar even de bocht om en kijken of er een mooie uitzicht was…..en ja hoor, honderden seals en sea-lions, daar kwam de stank dus weg!

Deze slideshow vereist JavaScript.

We hebben er een tijdje naar staan te kijken, ze liggen over elkaar heen, zijn aan het vechten en spelen, meeuwen die er tussen zitten, erg leuk vermaak! Ook kwamen de pelikanen steeds langs gevlogen

Er was ook een park bij, daar hebben we lekker in het zonnetje een broodje op zitten eten.

En toen maar weer terug naar de camping, gelukkig was het nog niet super druk en konden we mooi door rijden.

 

8 gedachten over “week 1 2023-1”

  1. Jammer dat tegenwoordig alles gereserveerd moet worden, op de bonnefooi wordt steeds lastiger en dat was juist zo leuk in het voormalige “land of the free…”

  2. we zeiden net tegen elkaar, we zullen even kontakt meken met lyan en albert, zien we dat de vogels zijn gevlogen. Jullie zijn ons net voor, want wij vliegen 1 april naar LA om mogelijk ook te genieten van de (super) bloom. Fijn dat we jullie eerste verslag konden lezen en dat jullie met natuurlijk wat strubbelingen toch maar weer daar kunnen zijn en rondreizen. Wel leiden er veel wegen naar San Diego, maar via Las Vegas is ook de moeite waard. Veel plezier in het beloofde land en we volgen jullie verslagen. Groetjes Alida en Jan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.