week 2 2019-2

Zaterdag 2 november

Vandaag stond in het teken van de kwalificatie. We vertrokken in de ochtend naar de Circuit of the America’s en kwamen aan het eind van de dag weer terug. We hebben de hele dag doorgebracht in bocht 11, een bocht waarin je de rijders goed kan zien omdat de snelheid eruit gaat.

Zonnetje erbij en een beetje wind, dus ’s avonds nog langs de Walmart voor after sun.  Al met al een leuke en gezellige dag die we afsloten bij de Denny’s voor wat food.

Zondag 3 november

De dag van de Race: we hadden met Rene en Belinda afgesproken dat we ze om 9 uur zouden oppikken. Wij staan voor op de camping en zij achterop. Aangezien het onzin is om achter elkaar aan te rijden hadden wij plek gemaakt in de cabine door alle bagage in de camper te gooien. Zo pasten we met zijn vieren in onze camper.

We reden zonder veel vertraging in een half uurtje naar parkeerplaats L, waar nog voldoende plek was. Camper parkeren en naar de baan. Het was een stuk drukker dan gisteren maar we vonden een goede plek, stoeltjes uit en zitten maar!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Sommige bezoekers werden gebracht

Er was genoeg te doen, we hebben een oldtimer race gezien en een demo met snelle auto’s, enz

Tegen een uur of 12 deden de rijders een zwaaimomentje

Deze slideshow vereist JavaScript.

Er waren parachutespringers

en een fly over door de VFA-22 Aviation Squadron

En toen was het tijd voor actie!

Verstappen was een tijdje 2e, achter Bottas maar Hamilton was net even iets beter waardoor hij op de 2e plek kwam. Bottas werd 1e en Verstappen eindigde als  3e.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Onder de wedstrijd hadden we natuurlijk honger, de rijen vielen best wel mee en de Bradwurst Basket was erg lekker!

We dachten of hoopten dat we net zo makkelijk als gisteren het parkeerterrein konden verlaten. Dat viel even heel erg tegen! Alles stond vast!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ondanks dat de meeste Amerikanen niet voordringen was het een grote chaos, overal probeerden mensen een uitweg te vinden, sommigen gingen gewoon over het gras. Er waren een paar kinderen die het verkeer moesten regelen, wat natuurlijk niet lukte. Uiteindelijk stonden we na 2 uur in de zicht van de uitgang. Al met al zijn we meer dan 3 uur bezig geweest om weer op de camping te komen. We konden dus gelijk onderweg eten, scheelde weer een ritje!

Al met al hadden we een geweldig leuk weekend. We constateren wel dat je op TV meer ziet en hoort dan dat je er echt zit. Best grappig als je zoon je appt dat er een auto stuk is terwijl je dat zelf dan nog niet weet. Maar de sfeer die er heerst mis je dan weer op de TV.

Maandag 4 november

Vannacht hadden we een gebroken nacht. We werden gewekt door een alarm dat er een gaslek zou zijn. Alles gecontroleerd maar niets gevonden, dus toch maar weer gaan slapen.

Vanochtend hebben we rustig aan gedaan. Tegen 9 uur namen we afscheid van Rene en Belinda, zij gaan nog een stukje oostwaarts terwijl wij weer naar het zuiden gaan.

Eerst nog even een bezoek gebracht aan Buc-ees, een enorm tankstation met ongeveer 70 pompen, en een enorme shop erbij. Alles in de mega-uitvoering tot aan de ijskisten aan toe. Met dank aan Conny voor de tip!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Onderweg kwamen we nog door een stukje Bastrop met allerlei beelden, deze stond voor de brandweer kazerne

Toen was het echt tijd om westwaarts te gaan. We vermeden weer netjes het tol stukje en als je maar lang genoeg doorrijd rij je er vanzelf wel weer uit.

De rit ging langs enorm veel wynery’s in de mooiste gebouwen

Even een stop in Fredericksburg, wat op Duitsland zou moeten lijken. Wij vonden het niet echt lijken, het is meer een western stadje met duitse namen, maar wel leuk!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Mooi op tijd waren we op de camping. Albert controleerde nog even de weersvoorspelling voor de komende dagen en kwam er achter dat we in en rond  Big Bend NP onweer, regen en kou zouden gaan krijgen….tja….daar hebben we niet zoveel zin in! Dus de route is wat aangepast, een paar annuleringen, wat nieuwe reserveringen en het komt helemaal goed, we slaan Big Bend over deze keer.

Dinsdag 5 november

We hebben gisteravond niet te lang meer buiten gezeten, er vielen allemaal rupsjes uit de boom boven ons. Ze hadden haartjes maar ik kon niet vinden wat voor soort het was, dus het zekere voor het onzekere genomen en lekker naar binnen gegaan! Ik was ook al door een soort wesp gestoken, dus ik had mijn portie al wel gehad…

Vanochtend was het kouder, en mistig! We hadden een rijdag, 500 km naar het westen rijden, bijna alles over de i-10.

Na een uur of 2 rijden werd het iets beter…maar nog steeds wat saai om te rijden…

We deden boodschappen in Fort Stockton, de laatste plek met een normale supermarkt in de vorm van een Walmart Supercenter. Daarna was het nog 100 km zuidwaarts naar Marathon, waar we overnachten gaan.

Het enige wild onderweg waren deze 2:

We hebben hier al eens eerder geslapen en waren toen ook al helemaal gecharmeerd van de plek. Mooie uitzichten, goed onderhouden, fijne atmosfeer…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Er was een sterrenkundige met een telescoop aanwezig vanaf half 7. Wij vroeg eten om op tijd te zijn…..is het bewolkt!!! We hebben nog wel uitleg gehad en een heel leuk gesprek. Ook hebben we geleerd dat datgene wat wij de Milky Way noemen helemaal niet zo heet, oeps…De planeet aarde is onderdeel van de Milky Way. Wat we zien zijn gaswolken, de namen ben ik even vergeten. Ook hoorden we dat er 1.5 miljard sterren in ons zonnestelsel staan, de een ziet er meer dan de ander, afhankelijk van hoever je pupil open kan…Al met al wel leerzaam.

Ondertussen werd het langzaam donker en was er weer een dag voorbij. Morgen weer een rijdag om bij het mooie weer te blijven.

Woensdag 6 november

Ik vond het maar een rumoerig nachtje, er kwamen verschillende treinen langs. De machinisten toeterden erop los alsof ze echt niets anders te doen hadden! Blijkbaar was het de vorige keer een stuk rustiger want dit kon ik me niet meer herinneren!  Tegen een uur of 7 kwamen er vlak na elkaar 2 treinen en toen was ik klaar wakker. Ontbijten dan maar en op weg.

Eerst nog even boodschapjes doen bij de kleinste Target:

En daarna even schoenen kijken bij de Prada in de woestijn

Mooie vergezichten, treintjes, de schoonmakers van de weg, pecanplantages, genoeg te zien!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ook zagen we een paar keer een grote zwarte spin de weg oversteken, helaas konden we geen enkele keer stoppen, maar het moeten bijna wel  tarantula’s  zijn geweest.

Ook vandaag deden we weer een heel stuk i-10.  Door El Paso heen, druk, vies, de wall, nou ja, een stuk doek…erachter is Mexico.

Ook steeg er nog een vreemd vliegtuig op, toen ik inzoomde was het een Nasa vliegtuig.

Enorme velden met melkkoeien.

En toen waren we in Las Cruces, New Mexico. Het is de hele dag bewolkt geweest en we hebben een paar druppen regen gehad. De temperatuur valt op zich wel mee, een graad of 20. We zitten nu in Mountain time dus weer een uurtje erbij gekregen vandaag.

Albert verzorgde het avondeten, nasi, lekker!

Morgen blijven we hier, we zien nog wel wat we gaan doen. In ieder geval doen we het rustig aan na 2 reisdagen!

Donderdag 7 november

Een rustdagje, het is nog steeds wat bewolkt en niet erg koud maar ook geen jurkjesweer.

Vandaag bezochten we de old Town of Mesilla, opgericht in de vroege 1850’s, ooit was het een van de grootste steden tussen San Antonio, Texas en San Diego, Californie.

Het stadje trok allerlei mensen aan. Er woonden doktoren, advocaten, en er waren allerlei bedrijven. Ook trok het Outlaws aan zoals Billy de Kid, die  werd hier ter dood veroordeeld en opgehangen in 1881.

Natuurlijk liep er ook een spoorlijn en helaas werd de lijn aangelegd door  het nabijgelegen Las Cruces, waardoor de groei stopte.

De hedendaagse bewoners zijn nakomelingen van de vroegere bewoners. Ze zijn een goede representatie van de gemengde bevolking bestaande uit Native-American, Spaans, Mexicaans en Anglo-Americans.

We parkeerden ons hotel op wielen op de parkeerplaats en liepen naar de Plaza, waar je de Basilica of San Albino vindt: de originele kerk was gebouwd met adobe in 1855. In 1906 werd de huidige kerk eroverheen gebouwd en de oude kerk werd afgebroken en door de voordeur afgevoerd. In 2008 werd de kerk een basiliek.

Adobe is een bouwmateriaal bestaande uit zand, water, klei en organische materialen zoals stro en mest. Het mengsel wordt in een mal gestampt en buiten in de zon gedroogd.  We hadden het geluk om in gesprek te komen met 2 mannen die rondliepen op de Plaza en die ons wezen op een gangetje die uitkwam op een parkeerplaats. Daar waren een paar mannen Adobe aan het maken. Een van de mannen stond bij een betonmolen alle ingrediënten te mixen, een ander deed het in de kruiwagen en bracht dit naar de derde, die het in een mal deed en aandrukte.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Afhankelijk van de warmte en de droogte, moeten de Adobe ongeveer een maand drogen voordat ze gebruikt kunnen worden. Alle huizen hier zijn gebouwd met Adobe.

Mooie doorkijkjes, prachtige deuren, ik keek m’n ogen uit!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op de Plaza hingen pepers in de straatlantaarns

Ook de winkeltjes zagen er erg leuk uit, we hebben ons zelf nog verwend met een leuk kerst tafereeltje.

Op de weg terug hebben we boodschappen gedaan en hebben verder de dag lekker op de camping doorgebracht. Mooie camping trouwens, alles goed onderhouden, schoon, netjes, hier komen we nog wel eens weer!

Als het goed is gaan we morgen echt naar de zon en de warmte.

Vrijdag 8 november

We zaten best vroeg in de auto, zo rond half 8! Nergens voor nodig maar ach, als je wakker bent, dan kan je net zo goed maar aan de rit gaan! De eerste controlepost kwam al snel. Aan alle kanten weer camera’s, leuk hondje erbij…

Ook zie je af en toe hele rijen reclameborden. Je verwacht dan een enorme winkel, maar nee hoor. Alleen het stukje waar een afdakje boven zit is de winkel, de rest zijn beschilderde schotten…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Deze reiziger hebben we maar even ingehaald…

En omdat de reis voorspoedig verliep besloten we nog even een ritje naar Tombstone te maken. Een toerist trap maar wel een leuke! Net alsof je terug in de tijd stapt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op de terugweg eerst nog even naar de Boothill Graveyard. Albert zijn t-shirt was af dus maar een nieuwe gescoord.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Daarna boodschappen gehaald en naar de KOA gereden. Tijdens het eten maken werden we getrakteerd op een hele mooie zonsondergang…

We zijn hier al weer 2 weken, wat vliegt de tijd…..op naar week 3!