week 2 2019

maandag 3 juni

Gisteravond hebben we zitten lachen om een baby Osprey die vliegles kreeg van een van de ouders. Die vloog hoog in de lucht en hield de boel goed in de gaten. Het jong gilde moord en brand en wist ook niet zo goed wat hij met zijn pootjes moest doen, vermakelijk!

De air bnb mevrouw was wezen motorrijden maar kwam tegen 9 uur afscheid nemen en ons bedanken voor het bezoek. Als we zin hadden dan waren we welkom om nog even bij ze te komen zitten in de yurt, die heel gezellig was ingericht met stoelen en een gashaard. Ik heb mijn foto laten zien en ze zei dat het inderdaad een wolf was en ook nog een Big One. Haar vriend vroeg of we hem hadden geschoten…ehhh nee? Het was beregezellig en we hebben tot 11 uur bij ze gezeten. We hebben heel wat afgelachen. In haar welkom boek beschrijft ze Nellie, een Gartner snake, die de gasten niets doet en haar helpt met het opruimen van het ongedierte. In ons gesprek vertelde ze gierend van het lachen dat er heel veel Nellies zijn, soms zoveel dat ze zelf een paar moeten opruimen. We hebben beloofd terug te komen als we weer in de buurt zijn, echt een prachtplek!

Vanochtend de spullen weer in de auto en aan de rit. We reden langs de Libby dam

Heel  mooi langs een enorm reservoir van misschien wel 50  mijl lang.

Vlak voor Glacier zagen we een chain saw wood carver met prachtige exemplaren. We stopten en ik heb alvast voor mijn verjaardag een beertje gekregen, hij weegt 1.3 kg, dus dat zou moeten kunnen qua gewicht.

Toen waren we bij Glacier NP:

De inheemse bevolking beschrijft het gebied van Glacier National Park al eeuwenlang als ‘Shining Mountains’ en ‘Backbone of the World’. Het park in de noordelijke Rocky Mountains is spectaculair mooi, met vele gletsjers, meren en watervallen, duizenden vierkante kilometers bossen en bergweiden. Het meest kenmerkend zijn de door gletsjers uitgesleten valleien en de ongeveer 50 overgebleven gletsjers uit de ijstijd van 10.000 jaar geleden. Het park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is met honderden kilometers aan paden een paradijs voor wandelaars. Er komen veel dieren voor zoals bevers, otters, berggeiten, dikhoornschapen en elanden. Ook is het park een van de laatste gebieden in de USA waar de grizzlybeer nog voorkomt.

De going to the Sun road is nog niet open, maar we konden vanaf de westkant 16 mijl het park in. Onderweg mooie uitzichten, stroomversnellingen en een Deer die ons goed in de gaten hield.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ook bijzonder hoe sommige bomen groeien…met een bocht in de stam.

Daarna was het tijd om de camping op te zoeken, ook nu weer een cabin, we raken verwend zo!

Morgen blijven we in de omgeving, we slapen dan bij East Glacier.

dinsdag 4 juni

Het wordt vervelend maar we hebben weer prima geslapen. Opstaan, ontbijten en aan de rit. Eergisteren kwam ik op het idee om een boottocht te boeken op een van de meren van Glacier. Van alle tours waren er maar 2 beschikbaar, de rest start half juni pas. Albert vond 1 uur wel een mooie tijd, maar gisteravond bedachten we dat dat toch wel wat laat was! Ik had ze een messenger bericht gestuurd of het nog aan te passen was, helaas geen bericht terug dus we zijn op de bonnefooi heengereden. Het was de tocht op het Two Medicine Lake, het hoogste gletsjermeer in Glacier. De boot waar je op gaat heet de Tonopah, en ze is 93 jaar oud!

We konden nog mee met de tour van 10.00 uur, dus dat deden we. Er ging een gids mee en wat kon die praten, hij is gewoon niet stil geweest. Erg veel info wat me op een zeker moment het ene oor inging en het andere weer uit. Wel ving ik op dat er Mountain goats gezien werden op een van de bergen. Dus de oogjes even goed open en kijken of er ook sneeuw lag wat bewoog. Ondanks mijn oogprobleempjes voor de reis, kan ik nog steeds goed zoeken. Heel in de verte liep een Mountain Goat, iedereen dus kijken en foto’s maken…. Weer een dier van ons lijstje af, gaat goed zo! De tour was erg leuk, het zicht op de omringende bergen is net weer even anders vanaf het water.

Deze slideshow vereist JavaScript.

En verder maar weer…richting East Glacier. Maar goed dat we meekonden met de tour van 10 uur, want we zijn bijna 2 uur bezig geweest om East Glacier te bereiken. Hele stukken weg worden opnieuw geasfalteerd en we hebben verschillende keren staan wachten en mijlenlang achter pilotcars gereden en dat schiet echt niet op.

Onderweg zagen we nog een paar wilde paarden langs de weg. Ook een erg mooi kunstwerk van indianen te paard.

Deze slideshow vereist JavaScript.

En toen waren we eindelijk in East Glacier/St Mary, Als de going to the Sun road open is kom je  hier uit, nu konden we ook van deze kant 16 mijl het park in. De rest is nog niet sneeuwvrij, daar zijn ze nog mee bezig. De verwachte openingsdatum is 22 juni.

Ook hier mooie uitzichten, we stopen bij de Jackson Glacier voor een paar foto’s en om ons broodje op te eten die we onderweg gescoord hadden bij een Subway.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De volgende stop was bij een enorme stroomversnelling, een heel mooi vogeltje bleef ook heel netjes zitten. We zijn niet zo ver gelopen want er stond dat er een beer rond kon lopen, en we hebben geen bearspray bij ons.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Nog een stop op een parkeerplaats en daar keek ik even door de verrekijker en jawel:  weer een mountain goat. Albert vroeg zich af hoe ik ze zo snel zag, haha. Er waren meer mensen die we allemaal hebben uitgelegd waar hij zat, het is ver weg en in de hoogte dus als je niet weet waar je moet kijken dan zie je ze niet. Toen we bijna weggingen zei ik geef de kijker nog even, en jawel, nog 1, wat een topdag!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Nog een laatste stop maakten we voor een foto die zo door kan als ansichtkaart.

En toen op naar de camping. Onderweg zagen we een vos voor ons uitlopen, maar hij keek niet om.

Het uitzicht uit onze cabin is onbeschrijfelijk mooi!

Albert zat in het zonnetje terwijl ik wat foefjes probeerde om internet te krijgen, ik heb een externe antenne bij me die me meestal wel uit de brand helpt, en ik heb een nieuwe Mifi aangeschaft met een engels wereldkaartje omdat ik geen zin had om weer anderhalf uur bij Verizon te staan om heel veel geld voor een klein beetje data te betalen. Helaas werkt deze keer helemaal niets, ze blijken hier alleen Verizon te hebben…….tja…..Het wifi signaal is erg slecht dus ik verwacht niet dat ik iets online krijg vandaag.

Terwijl ik dus aan het rommelen was, riep Albert dat er een vos liep. Ik naar buiten, de vos was totaal niet bang voor ons en ging op de porch van het huisje tegenover ons liggen. De eksters die een nest hebben waren erg ontstemd en probeerden hem weg te krijgen, wat na een tijdje wel lukte. Maar ik heb dus wel erg mooie foto’s kunnen maken. Mooie beestje!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het avondeten: het waait hier nogal, dus Albert bedacht dat we dan wel iets gingen halen…… NOT, niets te krijgen hier. Dus toch zelf maar aan het kokkerellen en ik moet zeggen dat het prima smaakte.

Morgen zakken we weer af naar het Zuiden, we slapen dan vlak voor Yellowstone.

woensdag 5 juni

Vanochtend vroeg opgestaan, er vloog nog een mooie kolibri rond die een erg mooi rood kraagje liet zien, alleen niet als hij zat en vliegend krijg je ze niet op de foto.

Onderweg naar Many Glacier, ons laatste bezoek aan Glacier NP. Dit is een weinig bezocht stuk, je zit al bijna in Canada. De weg erheen was erg slecht, enorme gaten. Maar we zijn er gekomen en dit was wel heel erg mooi! Praktisch geen wind waardoor het water prachtig spiegelde…oordeel zelf…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ook kwamen we weer wilde paarden tegen, deze keer met veulen.

We namen niet dezelfde weg terug omdat we geen zin hadden om weer in de wachtrijen terecht te komen. Gelukkig was er nog een weg dezelfde kant op. Deze voerde door agrarisch gebied met de bergen op de achtergrond. Enorme boerderijen hebben ze hier trouwens.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Albert zag nog iets groots oversteken, het bleek een badger te zijn, die ineengedoken zijn weg vervolgde.

Het was een lange reis vandaag, maar wel een mooie. We werden omringd door besneeuwde bergtoppen. Vlak voor onze bestemming kwamen we allerlei steden tegen binnen een paar mijl:

Deze slideshow vereist JavaScript.

We slapen op de KOA vlak voor Yellowstone, op een heel mooi tentplekje.

Aangekomen wilde ik direct het verhaal van gisteren online zetten, helaas ook hier belabberd internet, zeg maar geen internet, dus de Mifi tevoorschijn getoverd en gelukkig doet die het wel.

Morgen door Yellowstone heen naar Cody.

donderdag 6 juni

Wat een rust op deze camping, ook de plek was echt zoals het altijd zou moeten zijn! Bomen voor de schaduw, de hele plek gras,vogeltjes overal,  wc dichtbij, gewoon een genot om te staan.

Tegen 8 uur zaten we weer in de auto op weg naar Yellowstone. Twee Elk stonden de boel van bovenaf te bekijken en 3 red tailed hawk hielden de omgeving in de gaten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

We rijden alleen de weg die noordelijk door Yellowstone loopt, het is dus een flitsbezoek. Mammoth kon niet ontbreken, we deden de bovenste Loop. Mij viel op dat sinds ons laatste bezoek hier toch best al veel gedoofd is. Toch mooi om te zien, het is wat minder voor je reuk, het ruikt behoorlijk naar zwavel…

Deze slideshow vereist JavaScript.

We reden richting Roosevelt en al vrij snel stopten er auto’s, ik eruit, bleek er een slang door het gras te kruipen, best wel groot, zeker meer dan een meter. Het bleek een Bull Snake te zijn.

Eigenlijk kwam er al vrij snel een ranger aan die vertelde dat je niet mocht stoppen…ja, dat was bekend…

Even later weer iedereen aan de kant, wij ook maar weer. Er bleek een beer met 2 cubs verstopt achter de bomen te zitten. Helaas hebben we er niets van gezien want ook hier kwam een ranger aan en we moesten doorrijden. Ik was best wel een beetje flauw, maar ja, dat zijn de regeltjes hier.

Hier en daar een kudde bizons, het blijven indrukwekkende beesten! Vooral als ze besluiten om even leuk op de weg te gaan staan loopt je rijtijd behoorlijk op.

Onderweg ook nog 2 pronghorns die aan het vechten waren.

In Lamar Valley zagen we nog een grijze wolf door een scoop, helaas ook dit niet op de foto, te ver weg!

Nog een stukje verder kwamen we in Cooke City waar we deze charmante man zagen lopen…

We zagen nog een file, daar bleek een blackbear te lopen, helaas zijn er altijd mensen die denken dat ze dat kunnen fotograferen met hun telefoon, de meneer liep dus richting beer omdat hij te ver weg was, waardoor de beer vluchtte en niemand hem op de foto kreeg, zucht….

En ook vandaag zagen we weer Mountain Goat, het witte stipje links naast de waterval.

We vervolgde onze weg en kwamen zelfs nog in een gebied met sneeuw.

Toen reden we via de altijd mooie Chief Joseph Highway naar Cody. Onderweg genietend van het uitzicht.

In Cody zagen we nog een mooie Mural.

En op de camping hebben we ons vaste plekje, mooi uit de wind achter het toiletgebouw. Dat is maar goed ook want de tenten waaien door de lucht. En weer de grootste campers hier..

Eten deden we echt in stijl: aan de overkant bij de Pizza hut, je hoeft alleen de straat maar over te steken. Op zijn Amerikaans gingen we lekker toch met de auto, haha

vrijdag 7 juni

Allereerst iedereen bedankt voor de felicitaties, ze kwamen op allerlei manieren binnen, en ik moet zeggen dat het best leuk wakker worden is met tientallen te lezen berichtjes , mijn dag startte dus op een leuke manier.

Op weg naar Yellowstone dus maar weer, nu de onderste weg. We reden de Sylvan Pass op en moesten denken aan de keer dat hier zoveel sneeuw lag dat we er voor 10 uur over moesten zijn, daarna ging hij dicht wegens lawinegevaar. We sliepen toen in West Yellowstone en zaten om 5 uur al in de auto. Vervolgens liep er een bizon voor onze rode auto en ze wilde maar niet aan de kant gaan en reageerde heel sterk op het rood. Nu niks van dit alles, er lag amper sneeuw, alleen heel erg veel watervalletjes langs de kant van de weg.

Bovenop de pas was de boel nog wel wat bevroren.

Bij Fishing Bridge waren ze de boel aan het renoveren wat een lekkere vieze auto opleverde. Helaas regende dat er verderop op de dag weer af.

We zagen nog een mooie mannetjes Elk met een groeiend gewei.

En toen waren we bij West Thumb, een van de geiser en bronnenvelden die Yellowstone rijk is.

Deze slideshow vereist JavaScript.

En toen er wat mensen stonden te fotograferen hoopten we op een moose, het bleek een eendje te zijn…wel een mooie!

We reden Yellowstone weer uit, jammer, geen beren. Wel een enorme file voor het park om binnen te komen, dat voorspeld veel goed voor het weekend. Wij waren bij dat we de andere kant opgingen.

Omdat we nog wat tijd over hadden besloten we om ook Grand Teton nog even een bezoekje te brengen.

En toen….allemaal auto’s langs de kant….zal het dan toch lukken? Wij op de rem, parkeren en kijken en jawel: een hele mooie grote zwarte beer!

Verder maar weer, Grand Teton in. De bewolking hing heel laag en het duurde maar even of we reden in de regen…erg jammer.

Verder dus weinig foto’s gemaakt. We reden verder richting Dubois, waar we slapen. Daarvoor moesten we nog over een pas, die hoog was, over de 3000 meter. Hier lag nog best veel sneeuw. Het bleef trouwens ook regenen, af en toe wat sneeuw erdoor.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bijna in Dubois zagen we weer uilen op de palen zitten, Albert keren zodat ik ze op de foto kon zetten en ze zijn mooi gelukt!

Deze slideshow vereist JavaScript.

En toen kwam er weer een paal met een uil, alleen een rare: deze had geen hoofd!

Toen beseften we dat het dus geen echte uilen zijn hier, ze zullen wel een ander doel hebben. Wij hebben er smakelijk om gelachen.

Aangekomen op de campground zagen we nog een prachtige opgezette Jackalope, nog nooit een levende gezien….

Gelukkig slapen we in een cabin, want het is koud en nat en het gaat vannacht vriezen en de rivier treedt wat buiten zijn oevers, ook had ik al een flood warning, dus we gaan het zien.

Morgen gaan we naar Colorado, we slapen in Craig.

zaterdag 8 juni

Na een stormachtige avond en nacht deden we vanochtend de deur open om te kijken of we inmiddels aan de rivier stonden. Gelukkig was het nog droog en hadden we gewoon uitzicht op het grasveld.

Een lange, saaie rit hadden we vandaag. Mijlenlang een rechte weg met om de 50 mijl een bocht, uitzicht op sagebrush en heel veel pronghorns……saaiiiiiii

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het was zo leeg dat ons na 150 mijl opviel dat er zelfs geen vliegen zijn, ons voorraam was nog helemaal schoon!

We deden een stop in Rawlins, waar we een oude gevangenis zagen staan:  de Wyoming State Penitentiary, uit 1893. Gebruikt tot 1981, toen was de nieuwe gevangenis klaar en werd deze afgekeurd voor gebruik.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hierna een stukje interstate en toen nog 91 mijl door het volgende stuk NIKS.

Maar toen waren we in Craig, Colorado. Jan en Alida zijn ook op reis en we proberen altijd te kijken of onze wegen zich ergens kruisen, dat was dus in dit stadje. Jan had ons al laten weten in welk hotel ze sliepen en wij hadden gisteren door de weervoorspelling besloten om ook in een hotel te gaan, om ze te verrassen hebben we hetzelfde hotel gedaan. Toen we dus appten dat we in kamer 305 zaten, bleken we ook nog buren te zijn, zij zaten in 304.

We hebben verder de hele middag en avond gezellig zitten bijkletsen en werden door Alida getrakteerd op een overheerlijke mexicaanse maaltijd.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het was een zeer leuke avond met veel leuke verhalen.

Morgen samen ontbijten en dan gaan we iedere weer een andere kant op.

zondag 9 juni

Na een goede nachtrust vanochtend samen ontbeten en toen ging ieder weer zijn eigen reis vervolgen. Altijd leuk om vrienden te ontmoeten als je op reis bent!

Onze reis was een stuk minder saai dan gisteren. Mooie besneeuwde bergen, wat pronghorns, 1 moose, helaas zagen we hem te laat voor een foto.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Van Craig naar Steamboat Springs, toen naar Silverthorne, even een pauze gehouden bij de Outlet en even wat plastic geld laten rollen… Verder via Leadville, een prachtig plekje met oude gebouwen.

Nog even een stop bij Twin Lakes om te kijken of het water ook spiegelde, maar helaas, teveel wind. Dus maar door naar de KOA van Buena Vista. We hebben daar een favoriete cabin en we hoopten dat die vrij zou zijn, dus gevraagd en jawel….cabin nummer 10 met het mooiste uitzicht was vrij! Ik had een 50 dollar reward gespaard dus we slapen hier bijna gratis. Het uitzicht is echt prachtig

Deze slideshow vereist JavaScript.

De kolibri’s vliegen hier rond en vechten met elkaar om de vrouwtjes, ze laten dan hoog in de lucht hun rode kraagje zien.

Deze slideshow vereist JavaScript.

en ook de eerste hagedis is gespot…

We zitten nu precies op de helft, wat gaat dat snel! Morgen gaan we naar Lake City.

7 gedachten over “week 2 2019”

 1. Daer friends.

  Wij hebben ook van de ontmoeting zeer genoten, verrassing in het zelfde hotel was compleet, we raken nooit uitgepraat.
  Vernal ,blue sky, 65 Fah. fris……

  Liefs van Alida en Jan.

 2. Dear friends, top cabin, colibri, pracht foto.

  Vandaag de Fantasy Canyon, blue sky, 85 fah. nog een verrassing, de Trumans in Vernal, gegeten en bijgepraat bij Denny’s.

  Veel plezier in Lake City, liefs van Alida en Jan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.