week 2 2022-2

zaterdag 1 oktober

En dan is het vandaag al weer een week geleden dat we van huis vertrokken. We genieten volop en we gaan nog niet naar huis…..

Het was mistig toen we wakker werden dus we hebben even gewacht totdat de mist wat optrok. We gingen vandaag noordwaarts over smalle boerenweggetjes met heuveltjes en dan wil je niet ook nog mist.

Het doel was een beetje om een Moose te spotten maar om dat nou te doen met weinig zicht…..geen goed idee! Er zijn hier zoveel Moose dat elke inwoner van Maine er wel 1 voor de auto heeft gehad of in ieder geval iemand kent die dat overkomen is….zo’n beest weegt tot 1000 LBS (ongeveer 900 kg) en is groter dan een paard.

Om iedereen maar direct uit de droom te halen: we hebben geen Moose gevonden, misschien waren we aan de late kant of gewoon geen geluk….

Wat zagen we wel? Een vos (niet op de foto), een heleboel wild Turkey’s

Een white tailed Deer

Allereerst toen we vertrokken zaten we achter een bijzonder vervoermiddel: een Amish “auto”met 1 PK

We zijn vandaag naar het gebied rond Moosehead Lake geweest, een prachtige bosrijke omgeving met veel water.

Deze slideshow vereist JavaScript.

de terugweg deden we anders als heen, hier zaten we op een zeker moment nog maar een heel klein stukje van Canada af

Dit was de Old Canada Scenic Road en inderdaad erg mooi!

Deze slideshow vereist JavaScript.

We hebben 260 mijl gereden vandaag en ons geen moment verveeld, het is hier zo ontzettend mooi!

Albert kookte weer lekker vanavond en zo is er weer een dag voorbij.

zondag 2 oktober

En we gingen weer verplaatsen, eindbestemming Twin Mountain in New Hampshire. Op zich niet ver maar we maakten wel een omwegje. We reden zelfs door Mexico!

En zagen heule grote meloenen

Verder reden we weer de hele dag door een ontzettend mooi ansichtkaartje

De omweg die ik had gekozen vond Albert eigenlijk toch wel heel avontuurlijk en hij vroeg zich af of ik wel even op streetview had gekeken hoe de weg eruit zag….ehhhh, nee….???

Maar het was wel een hele mooie weg! (de 113 van Gilead naar Fryeburg) Hier een stop bij Evans Notch:

Hierna deden we de Kancamagus Scenic Byway: deze loopt dwars door het White Mountain National Forest. In het najaar is deze route erg populair vanwege de herfstkleuren. De weg neemt je mee terug in de tijd. In het bos zijn geen moderne voorzieningen aangelegd. Geen benzinepompen, hotels of restaurants.

Een stop bij de Covered Bridge van Albany

Deze slideshow vereist JavaScript.

De volgende stop was bij een waterval, niet spectaculair qua water, maar wel mooie kleurtjes

En weer verder

en nog een stop bij een uitkijkpunt

En de laatste boompjes voor vandaag

Tegen 3 uur waren we op de KOA, en we hebben weer een mooi huisje op een mooie plekje tussen de bomen. We mogen geen etensresten buiten laten staan, want er kunnen beren langs komen. Nu heb ik die verhaaltjes wel vaker gehoord, dus we zijn gewoon voorzichtig maar ik ga geen auto uitmesten ofzo, die beren gaan we toch niet zien (ervaringsdeskundigen).

We werden nog wel even getrakteerd op een mooie zonsondergang waarmee deze dag ook weer wordt afgesloten

maandag 3 oktober

Vandaag bleven we lekker in de White Mountains. De mooie herfstkleuren trekken veel mensen aan, veel hotels hebben een bordje staan met No Vacation!

Ik zoek altijd thuis al uit wat er allemaal te doen is en dan beslissen we op de dag zelf wel wat we gaan doen. Vandaag viel de eerste keus op The Flume in het Franconia Notch State Park. We reden er heen en toen zag ik pas dat je van te voren een tijdslot moest reserveren, er zijn alleen walk ins als er nog sloten beschikbaar zijn. Gelukkig waren we vroeg en hadden we geluk, we mochten naar binnen, dat is dan 42 dollars…..het wordt er niet goedkoper op!

Maar oke, het park: Na een stukje lopen kom je bij een covered Bridge uit 1886, een van de oudste bruggen hier. De reden dat ze een dakje hebben is om de houten constructie te beschermen. Zonder het dakje zou de brug na een jaar of 20 wel afgeschreven zijn, met dakje redden ze met mak 100 jaar.

Deze brug loopt trouwens over de Pemigewasset rivier, de stroom die mede verantwoordelijk is voor het ontstaan van The Flume.

Je loopt op een zeker moment de kloof in, deze bestaan uit wandelpaden, bruggen en een houten boardwalk die aan de granieten muur is vastgemaakt. Het lijkt wel wat op de kloven die we in Slovenië deden dit jaar, maar dan is het hier een stuk donkerder.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op het eind kwamen we bij een mooie waterval

en nog een covered foot bridge, de Sentinel Pine Bridge, gebouwd in 1939. Je kan bij deze brug goed zien dat de verbindingen zijn veranderd door houten pinnen, een techniek die door de eerste kolonisten werd gebruikt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Als je goed kijkt dan zie je hier best veel bomen die bijna op de rotsen groeien, af en toe is het een raadsel hoe ze blijven staan…

We bezochten nog even een visitorcentrum, hier stond ook nog een oude postkoets uit 1874. Hij werd gebruikt om mensen en post tussen Plymouth, NH en Franconia Notch heen en weer te brengen. De laatste keer reed de koets in 1911. men noemde het een Tally-Ho Coach.

Toen we richting de auto liepen stond er nog een groep Mennonieten, daarvan lopen er hier best veel!

En nog maar weer een foto van een uitkijkpunt:

We deden in de White Mountains elke weg die er doorheen loopt. Op de terugweg naar de camping kwamen we nog een waterval tegen: Glenn Falls, dus nog even weer een stukje lopen, een partij trappen en wat foto’s rijker

Deze slideshow vereist JavaScript.

En dan de laatste foto van vandaag, helemaal in stijl:

dinsdag 4 oktober

Vandaag gingen we weer verplaatsen, we namen allemaal binnendoor weggetjes, zo zie je nog wat van de omgeving waar je doorheen rijdt!

De namen zijn soms ook wel grappig…

We konden de stal niet vinden dus maar door naar het volgende dorp: Bath, en daar was een mooie covered bridge uit 1832

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ook stond er een heel oud gebouw vlak naast, met een houten boardwalk ervoor. De winkeltjes leken ook uit de middeleeuwen, maar helaas gesloten

Een paar mijl verderop alweer een covered bridge, deze werd in 1829 in gebruik genomen. De bouw kostte 2400 dollar.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De volgende brug is een stuk nieuwer, een houten brug bleek goedkoper dan een  ijzeren dus daarom is hij volledig van hout. In 1974 werd hij in de brand gestoken door de plaatselijke jeugd en weer herbouwd, de jeugd die inmiddels werkte heeft 2 jaar lang een deel van hun loon moeten afstaan als schadevergoeding.

En natuurlijk weer mooie kleurtjes onderweg, alhoewel het iets minder wordt, we trekken zuidwaarts en hier is het soms nog groen.

Boodschapjes gedaan (lees: eten en wijn) en op naar de KOA Lake Bomoseen. De foto’s zagen er goed uit, we doen altijd dezelfde basic cabin alleen had deze iets extra’s: een TV.   Wij gaan naar onze cabin, ziet er allemaal prima uit, maar geen heater…..dus terug naar de balie om helemaal verbaasd te horen dat onze cabin een basic cabin is en dat daar geen heater in hoort want dat is niet basic…..nee, een tv en een koelkast en een magnetron… is wel basic? We moesten maar gezellig tegen elkaar aan kruipen of een luxe cabin nemen, die kostte dan wel even 70 dollar meer. Maar, o nee, die was bezet. Maar er was nog wel een nog luxere, 110 dollar meer….

Op dat moment sta je even heel raar te kijken! Ik denk dat we al wel 50 KOA’s hebben gehad, maar nog nooit had een cabin geen heater of AC. Ook zei de meneer nog dat ze een seizoensbedrijf waren dus daarom hadden ze geen heaters. Alle vorige campings gaan ook volgende week dicht maar hadden allemaal een heater.

Gelukkig denken we in oplossingen, dus we zijn even naar het stadje gereden en hebben zelf een heater gekocht, een stuk goedkoper en stel dat de volgende camping ook heeft bedacht dat ze geen heaters hebben dan zijn wij goed voorbereid. Voor nu zitten we lekker warm.

Morgen maar even een goede recensie schrijven, zijn ze vast blij mee maar wij doen dat graag!

En als afsluiter voor vandaag de zonsondergang, niet super spectaculair maar het spiegelt wel mooi

woensdag 5 oktober

Dankzij het kacheltje hadden we een goede avond en nacht anders was het wel erg kil geworden! Tegen half 9 gingen we aan de rit. We laten de Green Mountains achter ons en gaan naar de Adirondacks in New York. Eerst kwamen we nog even een Amish autootje tegen

En toen was er het bordje van de volgende state

En we hadden al gezien dat de Fall Foliage  in de Arirondacks op level Moderate to Peak zat en dit is dan wat je ziet:

Deze slideshow vereist JavaScript.

We stopten bij een vijver en ook hier: Geweldig!

Deze slideshow vereist JavaScript.

en weer verder…je weet niet waar je moet kijken

Deze slideshow vereist JavaScript.

Je komt ondertussen de gekste plaatsnamen tegen…

mooie kerken

en meer kleurtjes….

het warmde ook nog eens lekker op, 70 graden F = 21 C

blauw luchtje en mooie uitzichten

Sommige blaadjes zijn al gevallen, maar zelfs dan is het nog mooi om te zien

Aangekomen op de KOA Wilmington zijn ze al klaar voor Halloween

En hier slapen we de komende 3 nachten

 

donderdag 6 oktober

Eerst nog even wat info over het gebied waar we zitten:

De Adirondack Mountains liggen in het noorden van de staat New York, er zijn 42 pieken hoger dan 1.200 meter. De hoogste is Mount Macy, 1.629 meter. De Adirondack Mountains bevinden zich in het Adirondack Park, dat is groter dan Yosemite, Yellowstone, Glacier, Grand Canyon en Great Smoky Mountains samen. Het natuurgebied is rijk aan meren, vijvers, rivieren en beken. Daarnaast zijn er drieduizend kilometer wandelroutes.  Ebenezer Emmons gaf de bergen in 1838 de naam ‘Adirondacks’: een Engelse afleiding van het inheemse woord ‘ratirontaks’ (zij die bomen eten). De Mohawk gebruikten deze benaming voor de Algonquian-sprekende stammen, die delen van bomen aten wanneer het voedsel schaars was.

En dan nu weer onze belevenissen van vandaag: eerst even hout kopen voor een kampvuurtje vanavond. Dit hout hadden we gisteren ook gekocht, gewoon langs de weg, het brandde zo mooi dat we ook vandaag even zijn gestopt.

Hier en daar zien we weer mooie spiegelende meertjes en maken we een stop

Deze slideshow vereist JavaScript.

We rijden eerst naar Lake Placid, hier vonden in 1932 en 1980 de Olympische Winterspelen plaats.Morgen begint hier een festival, wat veel mensen trekt, dus vandaag maar even bezocht. De schansspringers waren al aan het oefenen  voor demo’s morgen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Nog  weer wat kleurtjes….

Deze slideshow vereist JavaScript.

een stuk gewandeld……

en weer een meertje…

Wat wegopstoppingen omdat ze aan het asfalteren zijn…

En nog een wandeling…als ik heel stil blijf zitten, dan zien ze me niet

Door het bos, leuke trail totdat het pad een riviertje werd, gelukkig konden we er omheen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Terug op de camping was een chipmunk ontzettend hard aan het voorraad aanleggen voor de winter, echt leuk om naar te kijken.

Morgen blijven we ook nog hier, geen plannen, we zien wel wat er op ons pad komt!

vrijdag 7 oktober

Gisteravond was het niet helemaal helder, de maan zat een beetje achter de wolken, een voorbode voor wat er aan kwam

Vanochtend was het dus nat en bewolkt en het regende af en toe. Dat was ook al voorspeld..dus rustig aan gedaan en toch maar een stukje aan de rit, de kleuren waren er gelukkig nog wel

Ook de spiegelende meertjes waren er nog

Deze slideshow vereist JavaScript.

We reden noordwaarts, naar Plattsburgh, want daar zit een Kohl’s en ik had nog een tegoedbon die verzilverd moest worden. Als je wat koopt dan krijg je tijdens deze acties meestal een tegoedbon van 10 dollar voor elke besteedde 50 dollar. Een paar dagen geleden liep ik met een bon van 20 dollar en toen ik dus weer wat kocht kreeg ik weer een bon. Meestal gaat de besteeddatum dan een paar dagen later in en heb je een paar dagen om hem op te maken. Dat was nu weer zover. Ook heb ik een klantenkaart en daarmee 20% korting. Ik moest nog een paar schoenen want ik heb maar 1 paar bij me. Dus een paar schoenen gekocht van 70, nu voor 50, met 20% korting en nog een tientje eraf….blijft over 33 dollar…..niet gek toch?

In deze stad zit ook een museum, we zagen er 2 vliegtuigen voor staan

Terug reden we een stuk via een scenic route, de 9 (Lake to Locks), we kwamen langs de AuSable Chasm: op het eind van de laatste ijstijd, zo’n 10000 jaar geleden,  werd deze boxcanyon gevormd door smeltend ijswater.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Albert sloeg nog even verkeerd af en zo reden we zomaar door:

Langs de weg erheen waren allemaal appelbomen, hele plantages. De appels waren wel heel donkerrood, bijna paars. Overal zag je plukkers.

Af en toe werd de lucht weer iets blauwer en kon je nog een leuke foto schieten.

Terug op de camping wilden we nog een stukje lopen maar we konden al snel weer omkeren omdat de volgende regenbui zich al weer aankondigde. Het is echt herfstweer en het waait ook!

Dus het was tijd om te gaan genieten van onze nieuwe vondst: Barefoot Riesling uit een 3 liter container. Helaas is deze soort bij ons niet verkrijgbaar. Ik grapte van de week nog van waarom zit deze niet in die dozen….vandaag werd ik op mijn wenken bediend, deze stond zomaar in de liquor store.  We hebben nog een week, dus die komt vast op!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Morgen gaan we echt kamperen, we verlaten de Adirondacks en gaan richting Boston.

 

 

6 gedachten over “week 2 2022-2”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.