week 2 2023-2

dinsdag 24 oktober

Je kan wel zien dat het bijna Halloween is, op veel plekken verrijzen begraafplaatsen in de tuinen. Ook hangen overal skeletten en poppen

We reden via een toeristische route, binnendoor, kleine wegen. Heel langzaam zagen we verkleuringen aan de bomen, zouden we dan toch op tijd zijn? het zag er wel een beetje naar uit!

Een stop bij een railroad tunnel  de Stumphouse Mountain Tunnel in Oconee County, South Carolina is een onvolledige spoorwegtunnel voor de Blue Ridge Railroad van South Carolina in Sumter National Forest. Hij werd niet afgemaakt omdat het te duur werd.

De constructie begon in 1856. In 1859 had het al een miljoen dollar gekost en stopte men met de rest van de bouw. Er is 492 meter van de 1787 geplande meter afgemaakt. Als deel van de Blue Ridge Railroad werden er nog 2 tunnels gepland. De middelste is wel afgemaakt maar ergens rond 1950 ingestort. De derde is ook niet afgemaakt, alleen de ingang is nog zichtbaar.

We zijn er een stukje ingelopen, op de foto ziet het er licht uit, dat was het niet! Deze tunnel is trouwens een tijdje gebruikt om blue cheese in te laten rijpen omdat de temperatuur en de luchtvochtigheid constant hetzelfde zijn.

Deze slideshow vereist JavaScript.

In hetzelfde park liggen ook spectaculaire falls: de Issaqueena Falls.

Het drupte nog net niet maar ik moet zeggen dat als ik de kraan opendoe er meer water uitkomt. De andere geplande watervallen hebben we dus maar direct van ons to do lijstje gehaald!

We zijn dus maar richting de Smoky Mountains gereden, mooie wegen, leuke stops langs de weg

Deze slideshow vereist JavaScript.

Onderweg een broodje gegeten en toen maar een stukje de Smoky Mountains ingereden.  Mooie kleuren, mooie vlinders

Deze slideshow vereist JavaScript.

Nog een stop bij een graanmolen aangedreven door water

Deze slideshow vereist JavaScript.

En vlak voor de camping liepen nog wat Elk te grazen. helaas geen oudere mannetjes met mooie geweien..

Deze slideshow vereist JavaScript.

En op de camping zijn ze ook helemaal in Halloween thema

woensdag 25 oktober

Vandaag wilde ik naar Cades Cove: een lange vallei in het noodwesten van het Park, er is een soort loop die je kan rijden en die is 11 mijl lang. Het is het drukst bezochte deel van het park.

We vertrokken om 8 uur, gelijk al zagen we Elk staan en even verderop lag ook een bull Elk in het gras.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Onderweg weer de mooiste vergezichten

Maar het was ontzettend druk, over 33 mijl deden we 2.5 uur! Je rijdt in file het park door, iedereen stopt overal maar, ook waar het niet kan/mag.

Toen we aankwamen bij Cades Cove stond er een bord: hou rekening met een rijtijd van 3-4 uur! en dat voor 11 mijl, wandelen ging waarschijnlijk nog sneller…. Dat hebben we dus niet gedaan.

We zijn dus maar even gaan kijken in Pigeon Forge, een stadje waar we al eens eerder waren ( met Sil) en die we toen wel grappig vonden. Het was nog steeds grappig, een en al kermis…..Hier zit trouwens ook Dollywood.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Er was een Walmart hier dus gelijk maar even wat te eten gehaald en brood voor de lunch.

Toen ook nog maar even door Gatlinburg, hadden we dat ook maar weer gezien. Het was zo ontzettend druk daar…gewoon niet normaal! Straten vol met mensen, alle parkeerplekken vol…

Dus maar snel weer terug naar het park, een plekje zoeken waar we even konden lunchen.

We hebben hier en daar nog een stop gedaan, mooie riviertjes..

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op de volgende foto kan je goed zien hoe groot onze auto eigenlijk is, we stonden achter een normale auto, een nissan altimo

Bij het Visitorcentrum deden we de laatste stop, even kijken bij de historische farm. Een Elk had net besloten om de boel even voor de gek te houden en ging in de rivier staan, gelijk een hele oploop van mensen en een ranger die de boel in de gaten moet houden want als ze in het nauw komen vallen ze gewoon aan… (na een half uur stond ze er trouwens nog net zo).

En ik sluit de dag af met een mooi plaatje: het Farmhuis

Morgen blijven we nog wel hier maar gaan we iets heel anders doen dan bomen bekijken.

donderdag 26 oktober

We hebben een rustig dagje gehad, onze bestemming van vandaag ging pas om 10.00 uur open en het was niet zo ver rijden.

We vertrokken dus pas tegen 10 uur en namen natuurlijk de toeristische route over de Blue Ridge Parkway, en ook al zei ik gisteren dat we geen bomen gingen kijken….dat hebben we toch maar wel gedaan, want het is zo mooi!!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

En dan de bestemming van vandaag, speciaal hiervoor zijn we een nacht langer gebleven want het is open van donderdag tot zondag. De vorige keer hadden we fout gepland, dus nu is het wel gelukt!

Op 4 juli 2002 opende het Wheels Through Time Museum in Maggie Valley, North Carolina. In dit museum vind je een van de grootste collectie van Vintage American Transportation, en zie je de ontwikkeling van de Amerikaanse motor en auto industrie.
De verzameling werd gestart door de oprichter van dit museum: Dale Walksler in 1969 in Glen Ellyn, Illinois. In 1977 verplaatste hij de collectie naar Mt. Vernon Illinois. In 2002 verhuisde de verzameling naar de huidige locatie in Maggie Valley, North Carolina.

Al voor de deur begonnen de rariteiten

Binnen was het heel erg groot, zo groot hadden we het niet verwacht. Een prachtige verzameling van motoren, veelal Harley’s en Indians

Deze slideshow vereist JavaScript.

Maar ook (race) auto’s, fietsen…

Deze slideshow vereist JavaScript.

En de eerste snow scooter

en een enorme verzameling miniaturen

We hebben onze ogen uitgekeken, ook hebben we nog even staan lachen. er werden sponsoren rondgeleid en midden in de zaak werd even een auto gestart. Gewoon om te laten horen hoe mooi het geluid is, hoezo uitlaatgassen zijn schadelijk?

Na dit alles ging de rit naar de supermarkt voor wat eten en we namen ook dezelfde prachtige Blue Ridge Parkway terug, met onderweg een lunchstop.

En dan gaan we morgen echt weer verkassen, we gaan nog een stukje westwaarts.

vrijdag 27 oktober

Het was weer reisdag. Eigenlijk vond ik het niet zo erg om van deze camping te vertrekken. Voordat we kwamen hadden we reviews gezien waarin melding werd gemaakt van bedbugs…slik! Ik heb dus bij het inchecken gewoon gevraagd of dat klopte. Ze zei dat dat van gasten was die altijd wat te klagen hadden. Toch vertrouwde ik het niet helemaal. Wij naar onze cabin, zitten er allemaal zwrte puntjes op het hout, schijnen met een zaklamp, niks… Toch maar weer terug naar de balie en met de manager gepraat. Ook die zei dat het echt niet waar was. Dus we hebben de gok maar genomen…Maar alleen het beddengoed is de auto uit geweest, normaal zetten we van alles neer, toilettassen, hangbagagekoffertje enz. Dat is de cabin niet in geweest. Nou moet ik eerlijk zeggen dat we niet gebeten zijn en vanochtend hebben we alles grondig gecontroleerd en niks gevonden. Maar…..de camping zelf is ook slecht onderhouden, onze deur wilde niet dicht, slot kapot, de cabin was ook niet echt in een geweldig schone staat. De toiletten zijn in de 3 dagen dat we er waren niet schoongemaakt, overal schimmel, niet KOA waardig. Ik weet dat dit een corporate camping is van KOA zelf dus ik ga daar toch nog even een mail aan wagen. Als je hier heengaat in een camper, dan is er weinig aan de hand, maar ga niet in een tent of een cabin!

Dus vanochtend eerst grote controle van ons beddengoed, toen alles grondig bekeken was vertrokken we om 8 uur. We werden uitgezwaaid door een mooie Bald eagle die zo voor de auto langs vloog. (geen foto, ging veel te snel)

Onderweg zagen we nog een heel oud uithangbord, ze hebben TV met remote, je moet wel een bepaalde leeftijd hebben om te weten dat dit ooit niet zo was, haha

Het was geen straf om een stuk te moeten rijden, de kleuren waren weer erg mooi!

Deze slideshow vereist JavaScript.

En in de buurt van Lake Ocoee stond ik deze mooie foto te maken

En daar kwam weer een bald Eagle langs vliegen. Ik heb net een nieuwe camera waar ik erg aan moet wennen dus in plaats van zoomen drukte ik hem uit…. Toen hij weer aan was kon ik nog net het staartje op de foto krijgen

Verder hebben we nog een stuk in de file gestaan bij Chattannooga, we hebben boodschappen gedaan (zoals elke dag), hebben een overheerlijke bacon-cheeseburger met cajun frites gegeten bij de Five Guys, 45 dollar, maar dan heb je wel een hele lekkere hamburger!

En toen waren we op de camping, het is hier mooi en heel schoon! Ik heb heerlijk gedoucht in een hotelwaardige douche!  Ook hier vieren ze Halloween

Albert zorgde voor een gezellig kampvuurtje, niet echt nodig want het is 19.00 uur en 24 graden Celcius.

Deze slideshow vereist JavaScript.

We zijn nu op de helft van onze vakantie. dit is het verste punt, hierna gaan we terug, niet naar Orlando maar een stukje verder naar Key Largo en dat ligt 882 mijl verderop!

Morgen blijven we nog hier, gaan we snoepgoed uitdelen…

zaterdag 28 oktober

We hadden vanochtend een bezoeker: een wandelende tak. Grappig beestje…

Eigenlijk zouden we naar Look out Mountain en Ruby Falls. De eerste voor een mooi vergezicht, de 2e voor een ondergrondse waterval in de berg. De weg naar Chattannooga is steeds donkerrrood op maps want ze zijn met de weg bezig en bouwen een brug. We hadden niet veel zin in weer een file, voor zowel heen als terug. Ruby Falls…tja, voor een waterval is water nodig en dat is hier al een tijdje niet gevallen, die Falls moet j dus nu niet doen, zeggen de mensen die hier wonen…

Dus dan maar een stukje zuidwaarts: Cloudland Canyon State Park: een park die ligt op de westelijke rand van Lookout Mountain,        14.1 km2 groot en een van de grootste en meest mooiste parken  van Georgia.

Het park heette ooit Sitton Gulch. In 1939 werd het een State Park toen de staat het land opkocht van de eigenaren. Drie van deze eigenaren wonen nog steeds binnen de grenzen van het park. Heel af en toe wordt er nog een stukje bijgekocht zodat het nog groter wordt.

Er zijn verschillende trails, we begonnen aan 1, de west rim trail,  maar die had erg veel daling , voordat we het wisten waren we al 124 m gedaald via trapjes, boomstammen, rotsen. Steeds goed de voeten optillen enzo, We dachten dat het vrij vlak zou zijn maar dat was dus niet het geval, we keerde dus om. De waterval trail had geen zin omdat er geen water was, vertelde men, dus dan maar de overlooktrail en die was ook erg mooi.

Deze slideshow vereist JavaScript.

We hebben ons weer prima vermaakt hier. Waarschijnlijk is dit wel de laatste dag met herfstkleurtjes, de blaadjes vallen wel erg snel van de bomen nu.

Het was trouwens vandaag 28 graden, dus zweten hebben we zo wie zo wel gedaan!

Het park was erg druk bezocht, werkelijk overal stonden auto’s en er kwamen nog steeds meer auto’s het park in.

We hebben weer eens wat boodschappen gedaan, je moet toch eten he?

En daarna weer naar de camping, om 4 uur begonnen de Halloween festiviteiten. Eerst hebben ze een uurtje met eieren gegooid, de winnaar was dus degene die het ei ving zonder dat hij kapot ging.

Toen begon het kostuum keuren, een heleboel mensen hadden zich verkleed en konden hiermee een prijs winnen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Daarna kwamen de kinderen snoep halen, we hebben wel wat over gehouden, beter teveel als te weinig!

En om 8 uur kon je nog griezelen in het bos, we horen zelf een kettingzaag dus het zal er wel bloederig aan toe gaan….

Dus dat was dan Halloween weekend!

Morgen trekken we weer verder, richting Florida

zondag 29 oktober

Vandaag was dus een verplaats-dag, niets bezoeken, gewoon via de toeristische route naar de volgende overnachtingsplek. Van Chattanooga naar Forsyth, 4,5 uur rijtijd.

Van de bergen naar de heuvels, onderweg zag ik dat we op de originele route zaten van de “trail of tears”, in principe was dit de etnische schoonmaakactie en gedwongen verplaatsing van 60.000 indianen van 5 stammen: de Cherokee, Muscogee, Seminole, Chickasaw en Choctaw werden gedwongen om te verhuizen van hun geboortegrond naar een nieuw toegewezen Indiaans territorium ten westen van de Mississippi rivier. De reis verliep niet goed, velen  stierven aanuitputting en nieuwe. Sommige historici zeggen dat dit gewoon genocide is geweest. Van bijvoorbeeld de Muscogee met een bevolking van 19600 mensen hebben maar een paar honderd deze reis overleefd…..

Dan even wat leukers: de benzineprijzen, dit is wel heel erg laag!

We reden trouwens via Rome en Bremen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Best mooie huizen trouwens

Deze slideshow vereist JavaScript.

En nadat we boodschappen hadden gedaan hebben we weinig gedaan, het is 28 graden en dat is best warm!

In de vijver zwemt een eend met een permanentje, grappig gezicht maar na even googelen is het minder grappig, het is een Crested Duck, zo gekweekt omdat het mooi zou zijn maar de haardos wordt veroorzaakt door een deformatie in de schedel.

En vlak voordat het donker werd zag ik nog meneer en mevrouw Cardinal rondwippen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Morgen weer snel verder, dan zitten we weer in de buurt van de Golf van Mexico.

maandag 30 oktober

Ook vandaag weer een rijdag zonder bezienswaardigheden, gewoon van A naar B. En dan ook nog grotendeels over de Interstate.

We zagen enorme katoenvelden

De naam van mn oudste kleindochter

Nog meer weg, de politie houdt ook gewoon aan de linkerkant aan en dan moet je ook gewoon aan die kant stoppen!

En toen reden we de staat in waar we vanaf nu blijven

Einddoel van vandaag is Perry, Florida. Hier is op 30 augustus 2023 de hurricane Idalia overheen getrokken.  Er is enorm veel schade, alles is nog lang niet opgeruimd of hersteld…

Deze slideshow vereist JavaScript.

De gevoelstemperatuur hier is 30 graden, dus de korte broek uit en een jurkje aan, heerlijk! En dit is ons huisje voor vannacht, er zit een goed airco in!

Morgen weer verder…

Een gedachte over “week 2 2023-2”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.