week 4 2024-1

Zondag 24 maart

Vandaag was het Lazy Sunday, met Andrea ben ik een rondje wezen lopen, mooie uitzichten en hier en daar een wildflower

Deze slideshow vereist JavaScript.

We staan met de deuren naar elkaar toe en hebben zo de leefruimte tussen ons in.

Helaas was de wind niet echt gaan liggen en hebben we ook wat buitjes gehad waardoor we meer binnen zaten dan buiten, af en toe zaten de heren wel even achter de 5thwheeler in een klein zonnetje

Aan het eind van de dag zag ik nog een regenboogje, zo tussen de donderwolken door

En dan gaan we zo de laatste nacht in de camper slapen, morgen gaan we hem inleveren.

Maandag 25 maart

Vanochtend erg vroeg opgestaan, ontbeten en de bagage en andere dingen bij Larry en Andrea in de trailer gedaan, wij reizen vanaf nu licht, alleen 1 handtasje, haha. De vloer nog even schoongemaakt en we waren er klaar voor.

Op de camping liep nog een Coyote, veel te tam dus waarschijnlijk wordt hij gevoerd. Wel wat lastig om dan hondjes uit te laten want ze grijpen ze zo van de riem als je niet oplet.

Tegen 8 uur vertrokken we

Eerst 14 mijl tot aan de snelweg

En toen richting Las Vegas. op een zeker moment zagen we Mt Charleston met verse sneeuw.

Nog even tanken

En naar Road Bear om de camper in te leveren met 3300 mijl meer op de teller. We waren vroeg dus het was even wachten. Wel gezellig want zo kan je nog leuk ervaringen uitwisselen met medewegbrengcamperaars. We hebben ons prima vermaakt!

Tegen 11 uur vertrok de shuttle maar dat was niet helemaal goed geregeld, er waren teveel mensen voor het busje. We moesten toch nog even wachten en er werd een Lyft voor ons geregeld, die bracht ons netjes naar de Car rental. We hadden al van te voren skip the counter gedaan dus konden zo door naar de garage. Er stonden maar 2 auto’s van de categorie die we geboekt hadden: sporty Car. Dus wil je een zwarte of een rode…Het werd:

Daar kunnen we ons wel een paar dagen mee vermaken.

We reden richting North Las Vegas en reden al vrij snel een file in…maakte niet uit, Albert vond dit best wel leuk. Normaal kunnen we nooit zo’n auto huren want daar passen onze tentspullen niet in.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Morgen wat boodschapjes doen, en we zijn nog uitgenodigd door vrienden.

Dinsdag 26 maart

Zoals altijd als we hier zijn, wil ik 1x pancakes eten, daar was het vanochtend tijd voor. We kozen voor Stacks & Yolks.

Er hing een leuke challenge aan de muur, maar werd me net even wat teveel…

Hier gingen we wel voor

En het was echt heerlijk!!! (wel een beetje veel)

Vervolgens maar even een rondje Outlet…

En je ziet overal daklozen in tentjes wonen, zelfs in de mooiste wegversieringen

De auto is leuk, maar het is wat krap en laag en in en uitstappen is een echte uitdaging

Deze slideshow vereist JavaScript.

Verder deden we nog wat boodschappen, pakten de koffers voor een deel in, wasje, enz.

Voor het diner waren we uitgenodigd en we hebben werkelijk overheerlijke taco’s met Margherita’s gehad!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Morgen is de laatste dag hier, we gaan er nog even op uit. Daarover morgen meer.

Woensdag 27 maart

Elke ochtend zitten er vogels heel mooi te fluiten in de palmbomen, het zijn Northern Mockingbirds

Aan alle goede dingen komt helaas een eind. Toch wilden we de laatste dag nog even afsluiten met iets moois, en dat is gelukt!

Op maar een uur rijden van Las Vegas ligt:

We waren er best vroeg, net na 9 uur, toch was het al druk in het visitorcentrum, er is daar trouwens een grappige deel van de rots, denk aan scream….

Ook hier mooie vogeltjes

Ik wilde heel graag de Fire Wave Trail lopen. Een paar jaar geleden was dit een klein parkeerplaatsje, je moest de dips in de weg tellen om te weten of je goed zat. Er was geen trail maar je kon zo naar beneden lopen. Tegenwoordig is er aan beide kanten van de weg een enorm stuk parkeerplaats, die gewoon vol is. Ook is de trail uitgezet, dus geen spoorzoekertje meer. En je loopt dus in een file. Een paar jaar geleden liepen we hier echt met z’n 2en.

Toch was het mooi om hier weer eens rond te lopen, de kleuren zijn prachtig en de vorming van het landschap is ook een genot om te zien.

Deze slideshow vereist JavaScript.

We zagen Mountain Sheep, met jong. Wel hoog boven ons, maar ze waren er wel!

Deze slideshow vereist JavaScript.

En we maakten nog even een dom foutje…als schaapjes gingen we achter een groepje aan die een wash inliepen, iedereen volgde gewoon terwijl de trail toch echt de andere kant opging. Ik zei tegen Albert dat ik me dit niet kon herinneren en dat klopte dus. We moesten met een heleboel mensen weer een stukje terug om de trail weer op te pakken….

Ik zag nog een mooie desert-lizard

Toen we terugkwamen bij de auto was de parkeerplaats overvol, overal liepen mensen en stonden auto’s. We waren blij dat we zo vroeg waren.

terug maar weer richting uitgang

We wilden in het State Park lunchen, we hadden lekkere broodjes meegenomen, het was echter zo druk met hele bussen vol met mensen die op de picknickplekken zaten dus we zijn maar doorgereden en hebben op het grondgebied van Lake Mead geluncht. We hadden ook een bedelaar

Na de lunch weer richting huis. Met dit beeld in de achteruitkijkspiegel

zagen we dit weer opdoemen

Langs de Fiesta, die op 17 maart 2020 dicht ging ivm Covid en nooit meer open is gegaan, treurige aanblik!

 

Eenmaal weer thuis hebben we de koffers ingepakt en even gekeken of ze wel in de auto passen, we hebben geluk: het past. Ook de kilo’s kloppen weer, er kan niets meer bij, zoals altijd!

Inmiddels hebben we ingecheckt, dus nog een nachtje slapen en dan is dit avontuur ook weer voorbij.

Donderdag 28 maart

We namen afscheid van Larry en Andrea en vertrokken tegen kwart voor 7, niet over de Freeway want daar staan toch vaak file’s dus mooi over de Decatur. We konden mooi doorrijden, gingen nog even aftanken en stonden zo 3 kwartier later bij Alamo. Even zwaaien naar het rode duiveltje, koffers eruit, in de shuttle naar het vliegveld. Daar maakte ik nog even een foto die over een paar weken niet meer mogelijk is. De Tropicana (het witte gebouw links naar de NYNY) gaat dicht op 3 april en zal dan heel snel worden afgebroken. Op die plek komt het nieuwe baseballstadion.

Op de airport geen rijen dus voordat we het wisten zaten we al bij de gate, nog even het traditionele kopje koffie met een plakje cake

Mooi op tijd vertrokken we, het vliegtuig was helemaal vol. De hele reis naar Houston was bijna onbewolkt, dus prachtige uitzichten. eerst 1 van Las Vegas, de Strip is mooi zichtbaar

Toen zagen we heel duidelijk de Hoover Dam

De Temple Bar resort & marina

En we vlogen bijna bij Robert en Linda over het hoofd, op de foto zie je het stadje Ballinger, daar wonen ze vlak bij. Ik kon het alleen niet precies vinden, je zit op 37000ft naar iets te kijken wat je niet herkent dus dan is het achteraf kijken of het klopt met de foto’s. Ook zijn het telefoonfoto’s dus niet zo duidelijk als met de camera.

Aangekomen in Houston nog een flitsbezoek aan de Panda Expres, heerlijk weer!

En precies op tijd vertrokken we weer, ook deze vlucht zat vol.

De vlucht was onrustig, behoorlijke turbulentie, zelfs de stewardessen moesten zitten en we kregen in een hoog tempo het overheerlijke eten. Als je economy premium vliegt dan is het eten duidelijk beter! Wij kregen deze keer Steak & Potatoes met een lekkere salade.

We kwamen op tijd aan, maar het duurde maar even of we stonden in een enorme rij, wachttijd voor de douane: 50 minuten! Het is nog steeds een zootje op Schiphol en veel mensen stonden te mopperen. Het is niet helemaal 50 minuten geworden maar het was wel enorm druk

Een voordeel was wel dat de koffers al op de band draaiden. Nog even wachten op de bus van vd Valk, in de auto en naar huis, waar we weer werden opgewacht door ons manusje van alles/tante. Lekker schoon huis, tevreden poezen, pan soep, zo wil iedereen toch thuiskomen?

We kijken terug op een geslaagde vakantie. We reden 3300 mijl  (5300 km) in de camper, 245 mijl (400 km) met het rode monster.

Het wegbrengen is best goed bevallen, het rijden met de camper is wel een dingetje, hij vangt veel wind en Albert vond hem niet echt prettig rijden, verder was kamperen met een camper wel erg leuk, je hoeft niet elke dag boodschappen te doen en je hebt alles bij de hand. Het is wel iets om nog een keer te doen, alleen hebben we de meeste routes al wel gedaan.

Rijden in de Chevy Camaro was erg leuk, in en uitstappen ging niet echt soepel en je zit behoorlijk krap. De koffers pasten er maar net in en er kon niet nog 1 bij. Leuk voor 3 dagen maar ik zou er niet graag altijd in moeten rijden en hij is zelfs niet geschikt voor onze manier van vakantie vieren. Maar…deze kan dus ook van het to do lijstje af!

Iedereen bedankt voor de leuke commentaren, ik vond het weer leuk om een verslag bij te houden.

7 gedachten over “week 4 2024-1”

  1. Wat gaaf om een sportauto te rijden. Ben benieuwd of de begrenzer ook aangetikt is 😉
    Zoals altijd prachtige foto’s en mooie verhalen.

  2. Ongelooflijk zo druk in Valley of Fire, maar het blijft een mooi park. Ben blij dat wij de rustige tijd meegemaakt hebben. En dan die pancakes hahaha. 10 stks met 10 eieren. Idd een beetje veel. Ik schrik van de prijzen op de menukaart tegenwoordig. Waar hebben jullie geslapen de laatste dagen? Bij Andrea? Voor vandaag een hele goede terugvlucht naar huis en bedankt voor de leuke verslagen en mooie foto’s. Groetjes Marjan

  3. Laatste dag met de fire wave, top , ook wij waren daar met zijn tweeën, Valley of fire blijft prachtig, goede vlucht terug, het was fijn om jullie te volgen, dank, dank

  4. Welkom thuis, fijne reis, na genieten van de belevingen en wat je niet nog een keer zou doen, wij hebben ook genoten, liefs van Alida en Jan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.